Nr. 192 din 2019 – Anonima de miercuri, de Rodica Ojog-Brașoveanu

A patra carte din seria Melania Lupu este Anonima de miercuri, scrisă de inconfundabila Rodica Ojog-Brașoveanu.

Așa cum mă așteptam, și această carte mi-a plăcut, ba chiar am fost surprinsă să observ note de Agatha Christie în ea, lucru ce nu mi-a displăcut deloc 😉. A fost tare interesant să citesc un mister în care e implicată Melania, și asta nu pentru că l-a creat ea, ci din pură întâmplare.

Dacă în celelalte cărți din serie, Melania este cea care e capul răutăților, în acesta ea ajunge să fie victimă colaterală.

După ce și-a petrecut un an în închisoare, Melania își reia viața ei obișnuită și lungile conversații cu Mirciulică. Totul i se pare perfect, și consideră timpul petrecut la răcoare ca fiind o vacanță la o pensiune drăgălașă.

Dar nu trece mult și problemele se întorc la Melania, care par să se țină scai de ea. Avem parte de 2 crime, pe care nimeni nu știe cum să le rezolve.

Maiorul Cristescu își face apariția, și va încerca să elucideze un caz ce nu pare să aibă rezolvare. Ba mai mult, Melania îi va da chiar o mână de ajutor, ceea ce îl intrigă pe detectiv, având în vedere istoricul celor doi.

Lectura a mers tare repede și lin, mi-au plăcut mult descrierile caselor din Bucureștiul vechi, mi-a plăcut dialogul isteț și ironic al Melaniei, cât și celelalte personaje, care au fost bine conturate.

O recomand cu mare drag și de-abia aștept să o citesc pe următoarea din serie, Dispariția statuii din parc, care se anunță deja, doar după titlul, o carte plină de aventură și suspans.

Publicitate

Un gând despre “Nr. 192 din 2019 – Anonima de miercuri, de Rodica Ojog-Brașoveanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s