Nr. 31 din 2020 – Doamna din lac, de Laura Lippman

Doamna din lac este o carte ce a fost votată una dintre cele mai bune cărți polițiste ale anului 2019, fiind scrisă de Laura Lippman.

Cartea a fost tradusă de George Arion Jr. și este adusă publicului român de către singura editură din țară cu un program dedicat exclusiv literaurii mystery & thriller – Crime Scene Press.

Romanul polițist a fost lăudat chiar de marele Stephen King, ceea ce îi conferă un plus oricărui iubitor al acestui gen.

Cartea este mai mult un thriller psihologic ce ne prezintă poveste lui Madeline „Maddie” Schwartz, o soție iubitoare, care le are pe toate înafară de fericire, așa că se dedice să își părăsească căminul, soțul de aproape 20 de ani și băiatul adolescent, toate pentru a încerca să se regăsească pe ea însăși.

Din întâmplare dă peste un cadavru al unei fetițe de 12 ani, ceea ce îi aduce un post la un ziar local.

Pe lângă crima aceasta, orașul Baltimore se mai confruntă și cu crima unei negrese, dar acest subiect nu interesează pe nimeni din cauza culorii acesteia.

Maddie se vede nevoită să se lupte cu sistemul rasist al Americi din anii ’60, încercând să îi facă negresei ucise dreptate.

Mi-a plăcut cartea, a fost o lectură rapidă ce am dat-o gata în 2 zile, ținându-mă tot timpul în suspans.

Un lucru ce mi s-a părut interesant a fost multitudinea de puncte de vedere ce au fost prezentate în carte. De exemplu, atunci când Maddie s-a dus la barul unde lucra negresa pentru a întreba detalii despre ea, în următorul capitol aveam punctul de vedere al barmanului sau al paznicului barului.

Am avut multe astfel de mici capitole, în care regăseam indicii ce într-un final au dus la descoperirea ucigașului.

Mai multe detalii am scris pe Booknation.

Recomand cartea, atât pentru amatorii de carte polițistă, cât și pentru fanii lui Stephen King, care de obicei ne aduce thrillere psihologice de excepție.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s