Nr. 133 din 2019 – Pacienta tăcută, de Alex Michaelides

Pacienta tăcută este romanul de debut al greculul Alex Michaelides, roman ce poartă titulatura de thriller-ul perfect, de thriller-ul anului 2019.

Mulțumită celor de la editura Litera, am avut și eu ocazia ca săptămâna aceasta să îl descopăr, și pot să vă spun de pe acum că mi-a plăcut tare mult. Nu cred că este la fel de bun ca Gone Girl, dar m-a ținut cu sufletul la gură pe tot parcursul lecturii, ingredientul perfect pentru orice thriller.

Cu o acțiune plasată pe 360 de pagini, Pacienta tăcută își desfășoară acțiunea într-un ritm alert și plin de suspans.

Cartea urmărește povestea pictoriței de succes Alicia Berenson care aparent trăiește povestea perfectă. Cu o carieră înfloritoare și un soț iubitor, fotograf de meserie, viața ei ia o turnură neașteptată atunci când polițiștii o prind în casă lângă soțul împușcat de 5 ori în față. Alicia este condamnată, dar fiindcă refuză să vorbească, este internată într-o clinică psihiatrică, The Grove, unde stă pentru mai mulți ani fără să scoată vreun cuvânt.

Câțiva ani mai târziu, Theo Faber, un psihoterapeut, ajunge să o trateze pe Alicia și acesta vrea cu tot dinadinsul să afle adevărul, el crezând în nevinovăția pacientei lui.

De la început până la sfârșit, fiecare pagină este plină de suspans, fiecare informație nouă dezvăluie detalii surprinsătoare despre crimă, tabloul fiind perfect construit spre un sfârșit mai mult decât surprinzător.

Mi-a plăcut tare mult deznodământul, mi s-a părut foarte bine scris și gândit, de aceea lectura acestei cărți este una de valoare.

Eu am început cartea la ora 8 dimineața și până la ora 17 în aceeași zi, cartea era terminată, asta pentru că este aproape imposibil să o lași jos până nu ajungi la sfârșit.

Este o lectură perfectă dacă ești în căutarea unui thriller bun, unei povești ce te ține captivat și investit în poveste.

Mulțumesc celor de la Litera pentru această carte și pentru această posibilitate să citesc o carte foarte bine scrisă și o poveste plină de fiori și suspans remarcabil.

Puncte slabe 👎

SPOILER ALLERT- faptul că cei de la clinică nu i-au reperat jurnalul lui Alice în toți acei ani de când ea este internată

Puncte forte 👍

poveste bună, plină de suspans și momente cheie foarte bine construite

De la același autor ✍

aceasta este prima carte de la Alex Michaelides

Despre autor 📜

Alex Michaelides este un scriitor grec, care a studiat literatura engleză la Cambridge, având și un master pentru a fi scenarist. A scris scenarii pentru mai multe filme de la Hollywood, iar romanul de față reprezintă debutul lui editorial.

Publicitate

Un gând despre “Nr. 133 din 2019 – Pacienta tăcută, de Alex Michaelides

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s