„Peste cinci ani” de Rebecca Serle – o lectură lejeră despre puterea destinului

Peste cinci ani este o carte romantică scrisă de Rebecca Serle, apărută în toamna aceasta în colecția Damen Tango la Editura Nemira.

Trebuie să recunosc că nu citesc foarte multe cărți romantice, dar din când în când e necesar o lectură emoționantă care nu solicită atenția cititorului prea mult, aceste cărți reprezentând exact remediul pentru o perioadă la job sau acasă mai haotică.

Peste cinci ani este o lectură care în ciuda lejerității stilului de scriere, oglindește o poveste unde loialitatea, prietenia, tenacitatea profesională și puterea destinului sunt caracteristici ce alcătuiesc un roman bine conturat, cu o puternică încărcătură emoțională.

Romanul o are în prim plan pe Dannie Kohan, o avocată de succes din New York care pe lângă faptul că și-a împlinit visul de-o viață de a reprezenta clienți importanți în Manhattan, are și o relație fericită cu David.

După un interviu reușit cu o firma visurilor ei, Dannie acceptă cererea în căsătorie de la David, astfel că viața ei se îndreaptă spre scenariul perfect. Însă, în noaptea logodnei are un vis mail mult decât ciudat – se trezește în 2025, adică exact peste cinci ani, alături de un alt bărbat, de care pare să fie tare îndrăgostită, având pe deget un alt inel de logodnă.

Acest miraj nu durează foarte mult, dar își lasă amprenta pe conștiința lui Dannie, care este bulversată de turnura evenimentelor ce păreau de neclintit.

Însă, viața haotică de la job pune deoparte premoniția tulburătoare, și curând uită complet de grija visului, fiind mulțumită de viața cu David.

Tu înțelegi greșit dragostea. Crezi că are nevoie de un viitor ca să conteze, dar nu e așa. E singurul lucru care nu are nevoie să fie în niciun fel. Contează numai să existe. Aici. Acum. Dragostea nu are nevoie de viitor.

Pe un alt plan avem relației lui Dannie cu prietena ei cea mai bună, pictorița Bella, o rebelă autentică, în viața căreia banii nu au fost niciodată o problemă, iar iubirea a fluturat din floare în floare.

Aceste două planuri constituie viața plină a lui Dannie care deși îl iubește foarte mult pe David, întotdeauna pune pe primul loc viața profesională. Însă, nu își neglijează prietenia cu Bella, care pare să fi intrat pe un făgaș cât de cât normal cu noua relație, astfel că cele două merg deseori la double dates.

Mi-a plăcut cartea cartea, am citit-o într-o ședere, fiind captivată de felul în care puterea destinului a influențat viețile mai multor persoane.

Deseori m-am gândit și eu unde aș putea fi peste un an, cinci sau zece, așa că această lectură a fost un exercițiu bun de imaginație, verosimil și fără artificii romantice, un exemplu credibil în care planurile sunt distorsionate de factorii externi cu care ne întâlnim zi de zi.

Nu pot să zic că sunt de acord cu toate deciziile luate de Dannie, dar cred că per total este un roman unde iubirea și ambiția se bat cap în cap, astfel că nu au cum să nu iasă scântei ce rezultă într-o lectură surprinzătoare, cu iz de film hollywoodian, pe care o văd cu ușurință adaptată într-o comedie romantică de succes.

Recomand cartea iubitorilor de cărți romantice, fiind o lectură ușoară, lejeră, cu personaje ce întruchipează sentimente variate, de la iubire, devotament, loialitate sau ambiție la dezamăgire sau eșec, unde trecerea timpului nu iartă pe nimeni, iar puterea destinului distruge sau reface vieți.

Cartea Peste cinci ani de Rebecca Serle poate fi găsită aici, alături de multe alte titluri din colecția Damen Tango, cum ar fi Bărbatul care n-a mai sunat sau O zi de decembrie, cu care se aseamănă în multe privințe.

Publicitate

4 gânduri despre “„Peste cinci ani” de Rebecca Serle – o lectură lejeră despre puterea destinului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s