Recenzie „Dacă mă găsesc” de Terri Blackstock

La un an jumătate de la lecturarea romanului Dacă fug, iată că a venit momentul să mă bucur și de continuarea seriei cu același nume, scrisă de americanca Terri Blackstock. Dacă mă găsesc prezintă evenimentele ce au loc chiar la finalul primului volum, având-o ca protagonistă pe Casey Cox.

Cu toate că cele două romane sunt similare, trebuie să recunosc că acest al doilea volum mi-a plăcut puțin mai mult, prima carte din serie parcă trecând de partea clișeică a narațiunii de suspans. Însă, eu una vă recomand să citiți seria în ordine cronologică, putând astfel să luați parte la întreaga dezvoltare a subiectului și la conturarea personajelor.

Dacă mă găsesc, cu toate că este a doua carte din trilogia Dacă fug, poate fi citită ca lectură individuală, scriitoarea având grijă să umple golurile din narațiune. Romanul nu numai că poartă amprenta suspansului, dar se citește foarte ușor, capitolele scurte și pline de acțiune făcând ca lecturarea să curgă foarte repede.

Fără a da vreau spoiler major, vă pot spune că volumul II continuă peripețiile lui Casey Cox, care este considerată suspectul principal în cazul uciderii cu sânge rece al jurnalistului Brent Price, bunul ei prieten. Cu amprentele sale peste tot la scena crimei, Casey se vede nevoită să se facă nevăzută pentru a nu fi acuzată și închisă pe nedrept.

Pe urmele sale, pe lângă o sumedenie de polițiști, este trimis de către familia răposatului și detectivul Dylan, un fost militar ce suferă de PTSD (post traumatic stress disorder) ca urmare a sângeroaselor atacuri din misiunile din Afghanistan. Acesta vrea cu tot dinadinsul să o găsească pe Casey din două motive: îi va asigura un job în poliție și o va prinde pe criminala ce i-a ucis prietenul.

Dacă mă găsesc continuă evenimentele din primul volum, intensificând suspansul și mărind doza de adrenalină. Acest al doilea roman are parte și de o parte creștină, scriitoarea introducând câteva pasaje din Biblie menite să scoată în evidență puterea credinței.

Pentru mine a fost o lectură rapidă, antrenantă și intensă, în care avem o dezvoltare mai generoasă în ceea ce privește protagonista seriei, iar narațiunea scoate la iveală anumite secrete dintr-un trecut ce pare că nu o lasă în pace pe aceasta și care îi amenință propria viață, nu doar libertatea.

Publicat în traducerea Mirelei-Mădălina Ionescu în acest an la ACT și Politon, Dacă mă găsesc reprezintă alegerea ideală pentru un roman de suspans alert, numai bun de savurat în după-amiezile de toamnă. Și dacă nu vă place să începeți o serie până nu sunt apărute toate romanele, ei bine, volumul III, Dacă trăiesc, este disponibil pe site-ul editurii, cu reducere de 20% până în 21 octombrie.

Dacă mă găsesc de Terri Blackstock a apărut în format tipărit, ebook, audiobook și mp3 download și este disponibil pe site-ul Editurii ACT și Politon aici.

Publicitate

Un gând despre “Recenzie „Dacă mă găsesc” de Terri Blackstock

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s