„Bărbatul care a murit de două ori” de Richard Osman – o nouă lectură savuroasă a septuagenarilor detectivi

Septuagenarii din Kent lovesc din nou! După ce primul roman al său – Clubul Crimelor de Joi – a cunoscut un succes incredibil, Richard Osman revine în atenția iubitorilor de crime fiction cu cel de-al doilea volum, Bărbatul care a murit de două ori. Cartea reprezintă partea a doua a seriei ce deja și-a consolidat statutul de clasic al romanelor polițiste cu atmosfera tipic englezească.

Elizabeth – o fostă agentă MI5, Joyce – o fostă asistentă medicală, Ron – un fost lider sindical și Ibrahim – un fost psihoterapeut sunt echipa ce în fiecare săptămână își dau întâlnire la Clubul Crimelor de Joi, ce deja se mândrește cu rezolvarea unui caz important. Relațiile dintre cei patru nu numai că s-au sudat în timpul anchetei din primul volum, dar aceștia au devenit de nedespărțit, purtându-și unul altuia de grijă. Și cum crime de tot felul au loc mereu, uite că acum aceștia se găsesc față în față cu un nou caz incitant.

Douglas fură niște diamante în valoare de douăzeci de milioane de lire de la un cămătar de temut, care și el le avea de la un mafiot din America. Și pentru că acum se teme pentru viața sa, Douglas apelează la singura persoană în care are deplină încredere – Elizabeth, fosta lui soție. Și cum aceasta nu poate spune nu unei asemenea oportunități de a ieși din casă, Clubul Crimelor de Joi se implică în această poveste ce repede își adâncește ițele.

Fără a vă da vreun spoiler, vă spun că avem parte de câteva cadavre, o traficantă de droguri locală cocoțată, dar și un atac surpriză asupra lui Ibrahim ce îl lasă pe acesta atât cu telefonul furat, cât și cu câteva răni destul de serioase. Însă, la butoane sunt bătrâneii fără somn, care cât ai zice pește își pun în funcțiune rotițele și pornesc într-o nouă aventură de spionaj.

Tare mult mi-a plăcut cartea, a fost fix lectura savuroasă de care aveam nevoie zilele astea. Nu numai că a fost o adevărată relaxare să citesc romanul, dar am fost ținută în priză pe tot parcursul acțiunii, unde am participat alături de echipa pensionarilor la punerea cap-la-cap a ițelor misterioase. De obicei sequel-urile nu reușesc să mențină aceeași atmosferă din prima carte, însă Richard Osman pare să fi găsit rețeta unei serii palpitante, ce devine din ce în ce mai atrăgătoare cu fiecare nou volum. Echipa de șoc a celor patru septuagenari îți dă pur și simplu o stare de bine, ca și cum ar fi bunicii tăi, însă cu simțuri de detectiv ascuțite.

Bărbatul care a murit de două ori este cartea perfectă dacă sunteți în căutarea unui umor rafinat, descrieri pitorești, personaje englezești get-beget, crime și mistere inteligent construite și multă bună dispoziție.

Bărbatul care a murit de două ori de Richard Osman a apărut în traducerea lui George Arion Jr. la Crime Scene Press și este disponibil aici.

Romanul se bucură în aceste zile și de un blog tour printre cititori înfocați, așa că vă invit și pe blogurile lor pentru a putea citi și părerea lor cu privire la carte: Literatura pe tocuriBiblioteca lui LiviuAnca și cărțileAnologii-Antologii și Pălărisme.

Publicitate

2 gânduri despre “„Bărbatul care a murit de două ori” de Richard Osman – o nouă lectură savuroasă a septuagenarilor detectivi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s